标题: 琳恩玛莲(Lena Marlin)新专辑-Lost In A Moment [打印本页] 作者: 512yoo 时间: 2005-6-16 11:49 标题: 琳恩玛莲(Lena Marlin)新专辑-Lost In A Moment
专辑:《Lost In A Moment》
艺人:Lene Marlin 琳恩玛莲
语言:英语
发行时间:2005年6月12日
编号:0094631182327
歌曲格式:192kbps
专 辑 介 绍
Latem 1997 roku, NRK (największa norweska stacja radiowo-telewizyjna) dowiedziało się o pewnej utalentowanej nastolatce, która tworzyła i wykonywała własne piosenki. Lene dostała zaproszenie do studia stacji w Tromsø, gdzie nagrała swoją pierwszą piosenkę. Później ktoś z NRK wspomniał o niej w wytwórni Virgin w Oslo. Zanim się obejrzała, była już w studiu nagrań i nagrywała swój pierwszy singiel, Unforgivable Sinner. Jej debiut okazał się najszybciej sprzedającym się singlem w dziejach Norwegii: przez osiem tygodni nie opuszczał szczytu listy przebojów w tym kraju. Rok później ukazał się debiutancki album Lene, Playing My Game (1999). Płyta sprzedała się w 1 800 tys. egzemplarzy i uczyniła z Lene gwiazdę o międzynaraodowej sławie. Album osiągnął status platyny w Norwegii, Wielkiej Brytanii, Francji, Szwecji, Danii i Włoszech, a w wielu innych krajach została nagrodzona złotą płytą. Debiut zaowocował również całą serią nagród.
Jej pierwsza i druga płyta ukazały się w odstępie czterech lat. Trzecia – Lost in a Moment, powstała w półtora roku po premierze Another Day. Ten stosunkowo szybki comeback świadczy najlepiej o tym, że Lene dojrzała już do swojej roli i z wielkim przekonaniem przejęła kontrolę nad własnym losem. ''Najtrudniejsze jest dla mnie to, że jestem bardzo przywiązana do tej płyty,'' odpowiada na prośbę o opisanie Lost In A Moment. ''Nie potrafię ocenić jej z dystansem. Jednak każdy, kto ją słyszał twierdzi, że brzmi bardzo świeżo i optymistycznie, że jest prawdziwa i luźna. To dlatego, że kiedy nad nią pracowałam, w powietrzu dookoła unosiło się dużo dobrej energii '' Cała płyta kipi wprost od wyjątkowych chwil, w których łatwo zanurzyć się po uszy - od dynamicznego singla How Would It Be i smyczków na Never To Know przez nastrojową balladę na fortepian It's True czy gitarowe All I Can Say po melodyjnie rockujące Wish I Could.
Ostatnie słowo należy jednak do samej Lene. ''Pracując nad płytą czułam się świetnie, ponieważ nikt nie dyktował mi, co mam robić. Robiłam dokładnie to, co chciałam. Ta płyta to ja na luzie. Nic nie planowałam, ale kiedy już się to stało, miałam wielkie poczucie spełnienia. Według mnie jest to naprawdę moja najlepsza płyta''. Wraz z płytą Lost In A Moment, Lene Marlin odnalazła samą siebie.